За първи път в историята на женския футбол в България - бургаски футболен отбор побеждава варненски. При проливен дъжд в град Варна на 18-ти септември се изигра морското дерби между ЖФК „Бургас” и ЖФК „Варна”, което е част от Националното женско футболно първенство. Мачът завърши при резултат 3:1 за бургаския тим с две попадения на Николета Бойчева и едно на Стела Кирова.

Младият бургаски отбор за първи път участва в Националното първенство, но показа, че с много труд и постоянство могат да се постигат добри резултати. Бургас години наред държи последното място в женските футболни класации. Новата бургаска селекция в лицето на ЖФК „Бургас“ отсрами бургазлии и донесе така чаканата през годините победа над варненци. Предстоят още много тежки дербита за младия отбор, но амбициозните треньорки вярват, че тази победа е началото на много предстоящи такива.

Състезателките на ЖФК „Бургас” пътуваха до победата във Варна с „М-Бус”. Превозвачът е една от фирмите – спонсори на талантливите футболистки.