През уикенда Бургас отново ще бъде домакин на спортни състезания от висок ранг.

На 10 септември /събота/ от 21.15 часа на стадион "Лазур" ще започне футболният мач от шестия кръг в Първа професионална лига между отборите на "Нефтохимик" и "Левски".

Рефер е Волен Чинков, с помощници Веселин Мишев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Димо Вълчев. Допълнителни асистент арбитри са Ангел Баялцалиев и Петър Костадинов. Съдийски наблюдател е Радан Мирянов.

Билетите са по 10 лева, а за ученици и пенсионери по 5 лева.

Старши треньорът на "Нефтохимик" Димчо Ненов има кадрови проблеми по състава, заради контузиите на Яни Пехливанов, Михаел Орачев, Емануил Манев, Атанас Чипилов и Живко Хаджиев. На линия обаче са новите попълнения Мариян Огнянов и Румен Руменов, които през седмицата бяха картотекирани в БФС.

"Надявам се с подкрепата на феновете, които очаквам масово да дойдат да ни подкрепят, да успеем да се противопоставим на силния отбор на "Левски", заяви наставникът на "Нефтохимик" Димчо Ненов.

Във временното класиране бургаският отбор е 11-ти с 4 точки, а "сините" са втори с актив от 11 точки.

За любителите на хандбала предстоят горещи емоции в зала "Младост", където в събота и неделя ще се проведе традиционният турнир за мъже "Тодор Хънков", под егидата на Община Бургас, организиран от ХК "Черноморец".

Участват четирите най-добри български отбора. Входът е свободен.

Първата среща от 15.30 часа в събота ще противопостави "Локомотив" - Варна на "Добруджа" - Добрич.

Официалното откриване е от 17.00 часа.

Веднага след него, от 17.30 часа ще започне двубоят между отборите на "Фрегата" - Бургас и варненският "Спартак".

В неделя от 11.00 часа е срещата за трето-четвърто място.

Финалният двубой, който ще определи носителят на купа "Тодор Хънков" е с начален час 12.45.

Церемонията по награждаване и закриване е от 14.00 часа.

Освен традиционните купи и медали, организаторите ще раздадат и индивидуални призове на отличилите се хандбалисти, както и за феърплей на името на изтъкнатия деятел от Бургас Коста Ганев.