Българските джет пилоти Кристиян Киров и Марио Михалев грабнаха златните медали в две от категориите, на провелия се в Белград (Сърбия), Балкански шампионат по джетски. Нашите момчета се представиха на високо ниво и не оставиха съмнение в превъзходството си. Над 30 състезатели от 6 страни се включиха в битката за медалите, но българските пилоти доказаха, че нямат конкуренция на Балканския полуостров.

Киров бе най-бърз в коронната си дисциплина Runabout Pro Open. През всички четири старта бургазлията показа класа и въпреки, че бе с по-слаб джет от своите конкуренти успя да извоюва класирания, които в крайна сметка му донесоха златен медал. „ На някой от стартовете имаше доста нелоялна конкуренция от страна на сръбските състезатели, но в крайна сметка преодоляхме и това и успяхме да донесем купата за 1-во място в България. Може би е разбираемо сръбските колеги да са ядосани, все пак на никои не му е приятно да губи, особено за собствена земя“ с усмивка заяви Киров.

Марио Михалев също нямаше конкуренция в дисциплината Jetski (прав джет), след като във всички стартове завоюва първа позиция. Михалев се състезава само от една година в тази дисциплина, но вече има няколко първи места в международни състезания.