Незабравимо преживяване с много приятни изненади и събития подготвя за празника си на 15 август о-в Света Анастасия.

Първите пасажери за острова ще отплават в 10:00 часа с общинския кораб "Анастасия", който тази година празнува втората годишнина от пускането си на вода.

За втора поредна година, в 12.00 часа ансамбъл "Странджа" ще поведе масово хоро, в което ще бъдат поканени да се включат всички посетители на острова.

На празничния ден всички "островитяни" ще могат да опитат миди, извадени от мидената ферма на острова.

За малчуганите е предвидена забавна анимация и островни арт ателиета за незабравими приключения. Всички ще могат да се включат в собственоръчно изработване на тематични сувенири и да уловят вятъра, като пуснат островни хвърчила, които ще изработят с помощта на професионалистите от Държавен куклен театър - Бургас.

В 12:00 часа ще бъде отворен и Фара на острова, ще бъде отслужен празничен водосвет в храма, а по-късните следобедни часове ценителите на поезията ще могат да се включат в рецитал и четене на стихове.

Кулминацията на празника е в 21.00 часа, когато започва концерт на изключителната Силвия Кацарова. Специално за островната й изява, посветена на празника, е предвиден извънреден курс на кораба. Билетът е 30 лв., като в цената е включен и транспорт. Поради ограничения брой на местата е необходима предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на email: reservations@gotoburgas.bg

Билети се продават на място на Морска гара, непосредствено преди отпътуване.