Премиерата на първата книга с поезия и проза на бургаски юристи ще бъде днес. Събитието започва в 18.00 часа в зала „Георги Баев”. В антологията са включени Капо Столо, Карекин Мануелян, Николай Искъров, Красимира Донева, Атанас Димов, Захарин Захариев, Мариела Суанска, Лена Бахчеванова, Елка Стоянова, Иво Баев, Николай Илчев, Мариана Праматарова и др.

По-рано днес в изложба в зала „Христо Фотев” ще представи художествени творби на апелативния съдия Димитър Димитров и адвокатите Павел Маринов и Добромира Полименова. Експозицията ще може да се разгледа от 10.00 часа в КЦ "Морско казино", когато е срещата на водещи юристи от бургаската правна общност, както и техни колеги от Съюза на юристите в България - София. Поводът е 50-годишният юбилей на Съюза на юристите в България.

Начало на програмата ще даде квалификационен семинар "Правни проблеми на мигрантите" от 10.00 часа, зала "Георги Баев", ет.0. Спазвайки традицията вечерта ще завърши с празничен концерт на Струнния оркестър на СЮБ, с начален час 19.00 часа. Инициативите по повод 50-годишния юбилей на Съюза на юристите в България се реализират със съдействието на Община Бургас.