Полицейските служители, които са гледали записа от охранителните камери на бар „Бикини“, нямат специфичните знания и умения, за да кажат дали лицата от записа отговарят на петимата, обвинени за побоя. Това заяви адвокат Веселина Василева, която е защитничка на Георги Недялков, Пламен Русев и Димитър Харалампиев - Рочата.

Оказа се, че самият видео запис не е приобщен в материалите по делото, а фигурурат две докладни записки от полицаите, които са го изгледали.

Адв. Василева, която е изключително уважавано име в гилдията и е адвокат по много дела с обществен интерес, поиска да се изкарат и записите от Районното управление, където е станало разпознаването на обвиняемите. Според нея свидетелите са видели петимата на пропуска и са имали възмжност да огледат лицата и облеклото им. Също така, адвокат Василева посочи, че не всички свидетели разпознават на куп и петимата. Недялков например е разпознат само от един свидетел – Бардуков.

Защитниците на обвиняемиете поискаха по-леки мярки. За Недялков, Русев и Харалампиев – Рочата - подписка или парична гаранция, а за другите двама - по-лека мярка от задържане под стража.