Делото за убийството на нарклопласьора Иван Попов – Костов ще продължи на 14-ти февруари. Това реши съдът. Тогава ще бъдат разпитани свидетели и вещи лица.

Днес в храма на Темида се яви само едно вещо лице. Останалите - трима университетски преподаватели по дентална медицина са заявили, че са въпрепятствани, защото днес имат изпити. Съдебният лекар Косьо Янков се е обадил и е съобщил, че е болен от грип, а други две вещи лица са неродовно призовавани, но не се отзовават.

В съдебната зала се чуха и изповедите на майката и братът на убития. Прочети ТУК.

Братът на загиналия каза, че той и майка му имат форма за изработване на документация за търговски хранителни обекти. По негови думи Иван Попов и убиецът му Димитър Димитров са били приятели, но нещо в отношенията им рязко се е влошило.

В обвинителния акт по делото е посочено, че на 14 ноември 2015г. Костов сам позвънил на Бабата и настоял да се видят. Срещата се състояла на паркинг до пицария „Спарта“ в Поморие. Щом Димитър слязъл от колата, наркопласьорът скочил срещу него и започнал да го удря с гумен чук е таза. След това Костов взел ключовете от колата, с която Бабата се придвижвал и изчезнал. Към 17.30 часа на следващия ден Димитър бил с приятел на пейка пред магазин. Забелязали автомобил, който паркирал в близост до търговския обект. От него слезли Костов и още един непознат мъж. Димитров хукнал да бяга, заедно с приятеля си, а Иван Попов отишъл до автомобила им, който бил отключен и взел мобилните им телефони. По-късно същия ден Димитров бил заедно с двама свои приятели, когато забелязали колата на Костов пред ресторант в центъра на Поморие.. Щом наркодилърът забелязал Димитър, станал от масата и се насочил към изхода. Това направили и неговите двама приятели. Не след дълго двете групи се оказали една срещу друга. Неочаквано Димитър извадил пистолет и произвел девет изстрела срещу Иван. Костов издъхнал на място. По-късно криминалисти арестували убиеца. Пистолетът е открит в морето.