Кадрите на директора на столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, които разбуниха духовете у нас, не са голи снимки. Те не съдържат и порнографско съдържание. Това е заключението на прокуратурата.

То се базира на техническа експертиза, назначена в хода на проверката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес Софийска районна прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по случая, след като е получила две справки - компютърна и от Министерството на културата, според което снимката не е с порнографско съдържание, пише "24 часа".

По време на разследването един от разпитаните, който е служител в медия, публикувала снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

Скандалът избухна в началото на миналата седмица.Т огава обвинението започна разследване на изнесени в медиите снимки, които били качени на сайта на училището на 5 януари.

Александров, който освен директор на училището, бе и експерт към просветното министерство, подаде оставката си от ведомството на Меглена Кунева.

Директорът до последно отричаше автентичността на снимките и заподозря, че някой е проникнал в личния му компютър и е направил колаж от негови автентични снимки по бански.