Бургаският районен съд буквално погали ултара Манол Петров за ритниците в корема на журналистката от сайта Бургас24 Стела Божидарова на стадион „Лазур“. По случая избухна обществен скандал, но решението на съда от днес е взето, без изобщо Божидарова да бъде уведомена.

Съдебен състав с председател Светлин Иванов е признал за виновен Манол Петров за това, че по хулигански подбуди е причинал лека телесна повреда на журналистката, изразяваща се в кръвонасядане по корема, довело до болка и страдание, без разстройство на здравето. Затова той обаче е освободен от наказателна отговорност и му е наложено единствено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Бургаския окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

„Това е пълен цирк, изобщо не съм била уведомена за делото, а беше редно да ме извикат, да имам и свидетели. Подобно нещо може да се случи само в България. Категорично ще обжалвам“, каза Стела Божидарова пред БургасИНФО, минути след като научи за решението от нейни колеги, а не от съда.

Припомняме, че Манол Петров се забърка и в още един екшън само за два месеца. Той и Янко Крушков са с повдигнати обвинения, защото в края на октомври двамата бутаха и дърпаха полицаи, отзовали се на сигнал за сбиване в клуб „Астория”. В злополучната нощ униформените отишли на място и установили, че двама от участниците в инцидента са изведени от охраната на заведението, но отказват да представят документи за самоличност и не изпълняват отправените им полицейски разпореждания. Мъжете били в явно нетрезво състояние и оказвали яростна съпротива.