Процесът за убийството 33-годишния наркодилър Иван Попов, по прякор Костов, който бе екзекутиран публично на 15 ноември м.г. започва в Бургаския окръжен съд. Стартът е на 19 декември т.г. На подсъдимата скамейка ще бъде изправен 35-годишният Димитър Димитров-Бабата, който застреля наркопласьора с незаконно притежаван пистолет „Макаров”.

Според обвинението, подсъдимият и жертвата се познавали отдавна. Били в добри приятелски отношения, които рязко се влошили няколко дни преди покушението. „Всяко нещо си има начало и край, за някои краят...“, написал Бабата в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук и тръгнал да убива.

В обвинителния акт е посочено, че на 14 ноември Костов сам позвънил на Бабата и настоял да се видят. Срещата се състояла на паркинг до пицария „Спарта“ в Поморие. Щом Димитър слязъл от колата, наркопласьорът скочил срещу него и започнал да го удря с гумен чук е таза. След това Костов взел ключовете от колата, с която Бабата се придвижвал и изчезнал.

Към 17.30 часа на следващия ден Димитър бил с приятел на пейка пред магазин. Забелязали автомобил, който паркирал в близост до търговския обект. От него слезли Костов и още един непознат мъж. Димитров хукнал да бяга, заедно с приятеля си, а Иван Попов отишъл до автомобила им, който бил отключен и взел мобилните им телефони.

По-късно същия ден Димитров бил заедно с двама свои приятели, когато забелязали колата на Костов пред ресторант в центъра на Поморие.. Щом наркодилърът забелязал Димитър, станал от масата и се насочил към изхода. Това направили и неговите двама приятели. Не след дълго двете групи се оказали една срещу друга. Неочаквано Димитър извадил пистолет и произвел девет изстрела срещу Иван. Костов издъхнал на място. По-късно криминалисти арестували убиеца. Пистолетът е открит в морето.