Емблематичният за криминалните среди в Бургас Димитър Харалампиев-Рочата е с пробация за нападението му с юмруци и мачете срещу полицаи в ж.к. „Възраждане“. През периода на наказанието си от 2 години той ще трябва да се подписва при пробационен служител и да полага поправителен труд с удръжки върху трудовото възнаграждение в размер на 15% в полза на държавата за срок от две години, като времето през което се изпълнява мярката не се зачита за трудов стаж.

Това постанови Бургаския окръжен съд, след като Харалампиев сключи споразумение с прокуратурата. На него ще му бъдат върнати и веществените доказателства, който представляват цял боен арсенал:едно изделие във вид на мачете, метално острие, извито с дължина 50 см, нож с обща дължина 24 см., друго метално изделие към него с дължина 6 см.

Наказанието на Рочата е заради дивия екшън, който сътвори в нощта на 12-ти срещу 13-ти април на кръстовището на ул. „Любен Каравелов” и ул. „Дебелт” и в сградата на Първо РУ на МВР Бургас. Хулиганските му изяви се отличават с изключителен цинизъм и дързост, сочат магистратите. Той посегнал да удари с юмрук старши полицай към „Охрана на обществения ред” при Сектор „Охранителна полиция” при Първо РУ на МВР, посегнал към дръжката на „мачете”, което било на кръста му и се опитвал да го извади. Заливал полицаите с обидни думи и псувни, като сипел цинизми към още 4-ма служители на Първо РУП. „Жени”, „мишки”, „п...ки”, „близачи на началниците”, „майка ви да е...” , крещял бабаитът.

Той буйствал и оказал съпротива, като при поставяне на белезниците се дърпал, опъвал ръцете си, за да се откопчи от полицейските служители.

Агресията му продължила и в сградата на Първо РУП, където продължавал да сипе обиди.