Протестът срещу бургазлията Живко Стоянов, който насъска питбула си срещу беззащитна котка с малки, а след това изкара нож и брутално я изкорми пред магазин „Болера” в к-с „Лазур”, събра десетки възмутени граждани пред Съдебната палата.

„Това е изключително неморална посатъпка. Дори наказанието, предвидено в закона, от 1 до 3 години затвор е малко в този случай”, каза пред BurgasINFO Соня Кирова от организация „Милосърдни сърца” – Бургас.

Към момента пред съдебната палата има около 60 протестиращи бургазлии, дошли с домашните си любимци, но постоянно към тях се присъединяват и нови хора. Сред протестиращите е й колегата Анелия Димова от БНТ, която е дошла със своя мопс. Въпреки че е в напреднала бременност, тя не остана безучастна и защити правата на животните. Вълната недоволство събра и много майки с колички.

Пред Съда протестиращите с една ръка държат плакати с надписи: „Според закона това е престъпление! Според морала деградиция и садизъм”, „Живко за затвора”, а с другата поводите на многобройните мопсове, чихуахуа, пинчери, дакели, и джак ръсел кучета.

„Дакелът се казва Аугуста, пинчерът е Лъки, а Дара и Куку са порода джак ръсел. Тук има и една черна котка, но тя явно се е присъединила самостоятелно от любопитство”, споделиха собствениците на домашни любимци.

Те настояват Живко Стоянов да получи ефективна присъда, а двете му кучета да бъдат отнети и настанени в приют, където организация да поеме грижите за тях.

„Той не е способен да се грижи за животно. Насъсква кучето си безразсъдно по улиците и го разхожда без повод, като упражнява насилие над други животни”, споделят протестиращи, които държат снимка с последните минути на зверски убитата котка.