200 000 лева обезщетение ще трябва да заплати на родителите на 10-годишно момиче от кърджалийското село Калоянци 41-годишния Осман Осман, който през 2014 година го изнасили и получи присъда от 12 години при строг режим от Окръжния съд в Кърджали. Решението за обезщетението съдебната институция е взела на 10 октомври, съобщава „Дарик".

От съда уточняват, че въпросната сума от 200 000 лева е посочена от представител на момичето – нейната майка, а размерът й не е оспорван от подсъдимия. Сумата е за претърпени неимуществени вреди, включващи причинени физически и психически поражения, разходи за лечение и психологична помощ на малолетната.

Бруталното изнасилване на момичето бе извършено в началото на октомври 2014 година. Като извършител на деянието бе задържан, а по-късно и осъден Осман Осман.

Към момента той излежава 12-годишна присъда за деянието. По време на делото през януари 2015 година прокурор Бонка Василева поиска 18 години строг тъмничен затвор за педофила.

Той направи самопризнания пред тричленния състав на съда с председател Йорданка Янкова, признавайки, че е изнасилил детето и това се редуцира присъдата му