Аз съм харесван мъж, търсят ме жените. Ирена сама дойде. Тя сама ми правеше намеци за секс. Пихме водка, по 200 – 300 г. Вдигахме наздравици за това, че й предстои да учи. Това съобщи на излизане от съдебната зала адвокатът на 16-годишвната ученичка Ирена Белухова – Иван Грошев. Той цитира думите на Евстатиев пред магистратите, тъй като делото се води при закрити врата.Както БЛИЦ съобщи, процесът срещу екскмета на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за изнасилването на 16-годишната ученичка, стартира днес. Близо час майката дава показания, след това обяснение даде и жертвата. Според защитата на момичето е имало напиване с водка и изнасилване. Според екскмета на Стрелча и неговата адвокатка Ташкена Колчева полов акт е имало, но той е бил напълно доброволен.



Днес за първи път в съда се яви и братът на обвиняемия Динчо Евстатиев. Той изригна срещу това, че всички медии се били нахвърлили срещу брат му и случаят не е бил отразяван безпристрастно. Според Динчо Евстатиев брат му не е изнасилвач и въпреки че това, което бившият кмет е направил, е морално укоримо, то не е подсъдимо.

Разпитите текат и в момента. Делото ще продължи и утре.



Адвокат Грошев съобщи още, че Ирена и родителите й са депозирали частен иск за нанесени неимущестмени вреди в размер на 10 000 лева.