Станислав и Николай са убили и нарязали заедно малката Ани в спокойно психическо състояние. Нарязването е станало не защото са искали да скрият тялото на малкото дете, а това е бил начинът, по който то е умряло. Какво се е случило в апартамента – кланица само те знаят. Това е страшно престъпление, може би единствено в целия свят… С тези думи прокурорът Мария Деметриадес поиска да бъдат обявени за виновни, без смекчаващи вината обстоятелства, бащата на 4-годишната Ани Станислав Бакърджиев и приятеля му Назиф Ахмедов, предаде "Български новини".

„Станислав е рязал, а Николай е изхвърлял частите от детето, като ги сварявал в голяма тенджера предварително. Всичко, което са извършили, е било планувано", каза прокурорът, посочвайки изрично, че нито един от двамата не се е покаял за тежкото престъпление.

По-рано днес бе лансирана версията, че двамата са дали наркотици на детето, за да се гаврят с него, но то припаднало. Те също били дрогирани, не разбрали, че Ани е жива и само в безсъзнание и започнали да я разфасоват парче по парче.
„Всички се интересуват единствено от плещите им да падне вината за убийството като углавно престъпление и да остане престъплението на вербално посегателство върху мъртъв (рязане), за което закона предвижда само две години лишаване от свобода“, каза още прокурорът.


Паралелно прокурорът поиска да бъде смъкнато от майката Димитрина Борисова обвинението за излагане на риск на малко дете и да остане само това за лъжесвидетелство, за което дори и да бъде съдена майката, ще остане свободна. Що се отнася до четвъртия обвиняем, собственик на апартамента, където родителите на Ани се скриха след ужасното престъпление, прокурорът поиска да бъде обявен за виновен като лъжесвидетел.

Последното дело от процеса е насрочено за вторник.