Районната прокуратура в Перник повдигна обвинение на кмета Трън за причиняване на тежка телесна повреда на 6-годишно дете при катастрофа, съобщава Нова тв.

На 13 ноември 2015 г. малкият Ивайло отивал на училище в Трън. Пред школото пресичал, но бил пометен от джип. Зад волана бил кметът на Трън - Станислав Николов, който спрял, за да остави сина си на училище.

Историята обаче стана известна едва това лято, след като е била умишлено крита. Първоначалните свидетелски показания за вината на кмета са били заличени, за да бъде обвинено детето. Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха от прокуратурата.

Седем месеца по-късно, Ивайло се възстанови от удара, но живее без далак и с половин черен дроб и на строга диета. Кметът на Трън Станислав Николов твърди, че 6-годишното дете само се е ударило в джипа му.

Според обвинението на прокуратурата Николов е нарушил правилата и по непредпазливост е причинил тежка и средни телесни повреди на 6-годишния Ивайло Стоянов.

Разследването по делото първоначално се провеждаше под ръководството и надзора на прокуратурата в Трън. След медийния интерес това лято, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се проведе в друг район, за да се осигури обективност на разследването.