Районна прокуратура –Бургас протестира определената мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000 лв.спрямо Ангел Ангелов, който е обвинен за това, че на 1 октомври т.г. в Бургас, по бул. „Тодор Александров“, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 5-ма чужденци, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Той ги превозвал към вътрешността на страната с автомобил „Крайслер Вояджер“.

Ангел Ангелов е осъждан с влязла сила присъда на Софийски районен съд (от 2013г.) , за извършено престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от четири години. Деянието предмет на настоящото досъдебно производство е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което сочи за една установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

Районна прокуратура – Бургас протестира и определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000 лв. и спрямо Ерол Сюлейманов, който противозаконно подпомогнал група от 16 (шестнадесет) чужденци. Той ги превозвал с автомобил „Мерцедес Вито“. При опитa за задържането му, той изблъскал полицейски автомобил.

Ерол С. е осъждан с влязла в сила присъда на Софийски районен-съд (от 2015г.), за извършено престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Деянието, предмет на настоящото досъдебно производство, е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което сочи за една установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

И Ангел А. и Ерол С. са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Очаква се Окръжен съд –Бургас да насрочи съдебните заседания.