20-годишната Гьокчан Гюлесан, която на 11 май м.г. прободе смъртносно с нож в сърцето бившия си любовник Бекир Рамадан, е била изнудвана от него в продължение на 2 г. с порноклип. Това съобщава „24 часа”.

Записът съдържал первезни сцени на полов акт между двамата и е направен тайно от Бекир с мобилен телефон. Впоследствие той я е заплашвал, че ако не продължи да прави секс с него, ще качи видеото в интернет. Това стана ясно в пловдивския апелативен съд, където Гьокчан обжалва присъдата от 12 г. затвор за убийството на Бекир.

Според прокуратурата престъплението е било планирано и извършено хладнокръвно. Младите се запознали във Фейсбук през 2012-а и започнали връзка. Рамадан обещавал да се ожени за Гюлесан, но година по-късно започнал да излиза с друга. Въпреки това се срещал и с предишната си приятелка, като я принуждавал да бъдат интимни, използвайки скандалното видео.

Във фаталния ден двамата отишли с кола извън с. Широко поле. Гьокчан предварително била купила кухненски нож, който скрила в автомобила. След като Бекир я накарал да се преместят на задната седалка, момичето забило ножа в областта на сърцето. Докато окървавената жертва агонизирала, девойката отишла с такси до Кърджали, където хвърлила ножа в контейнер. На боклука отишъл и телефонът на Рамадан. "Не исках да го убивам, а само да го уплаша", заяви Гюлесан пред апелативния съд в Пловдив. Родителите на жертвата настояха тя да остане зад решетките доживот и да плати 1 млн. лева кръвнина. Майката Снежа Асенова се разплака в залата и заяви, че Гьокчан е нямала повод да затрие сина й. "Ако тя си е мислела, че е виновен, има полиция. Гьокчан е заплашвала и снаха ми във ФБ, че ще я набие и нахапе", добави Асенова. Съдът ще се произнесе в едномесечен срок.