17-годишният Петър Русев, който наръга с нож непълнолетния Борис Минчев в центъра на Китен, заяви пред съда: „Не съм само аз виновен. Той влезе в мен!“. В 11,45 часа Бургаският окръжен съд ще се произнесе за мярката за неотклонение на Петър. Той живее в Дания при майка си и нейния приятел, постоянният му адрес е в София, а се води частен ученик в Девин, където пък е баба му.

Петър и Борис били приятели преди години, но са се скарали. Петър се върнал преди два месеца в България, първо бил при приятели във Варна, после в Лозенец. Във фаталната нощ в Китен са се срещнали с Борис, за да оправят отношенията си. Били на кръчма, като и двамата пили много алкохол. Сканадалът между двамата избухнал пред супермаркет „Атлиман“.

Адвокатът на Петър иска непълнолетния обвиняем да бъде поверен на инспектор от Детска педагогическа стая в Девин. Младежът пък настоява за домашен арест, който да изтърпява на адреса на баба си в Девин. Според защитата случаят в Китен е проява на неизбежна отбрана или нейното превишаване.