„Детето ми е на 47 дни. Не знам баща, който да иска да избяга от детето си на тази възраст. Нека да ми бъде наложена по-лека мярка, не арест”- Това обяви днес в Бургаския окръжен съд 30-годишният Мартин Душев, задържан за побоя над собственика на поморийски сайт и кандидат за общински съветник от Партията на зелените в града Стоян Тончев. Нападението бе извършено вечерта на 14 януари т.г, а снимките, които Тончев публикува в социалните мрежи красноречиво показват жестокостта, с която биячите са го налагали с телескопична палки.

ДНК от Тончев и Душев е открита по палката, намерена от криминалисти при претърсването на автомобила на задържания. Колата му- марка БМВ е била засечена и в непосредствена близост до мястото на престъплението. Това твърди анонимен свидетел.

Приятелката на Мартин-Алина пък заявява, че в нощта, за която се твърди, че е пребил Тончев, заподозреният е бил с нея в дома им. Съдът обаче отхвърли искането на защитата тя да бъде призована на свидетелства под клетва.

Според прокуратурата, в случай, че бъде пуснат на свобода, задържаният може да извърши ново престъпление или да се укрие.