ММА боецът Благой Иванов – Багата е избрал необичаен бизнес, с който се занимава в Америка.

Той инвестирал сериозна част от парите си, които заработи с кръв и пот на ринга и поваляйки противник след противник, в ново доходоносно начинание. Багата стана нарко-земеделец!!!

30-годишният топ бияч си е купил плантация за… марихуана в Калифорния и е наел хора да се грижат за капризните растения. Бизнес инициативата му не е извън закона, а напълно легална. В момента в някои щати в Америка пазарът на медицински канабис е разрешен и процъфтява, а болни и наркомани от цялата страна се стичат да си купят от безценната трева.

Освен че е силен на ринга, Багата има и доста предприемчив дух. Още като отиде в САЩ, той вложи първите си печалби в ресторант, който разработи и си върна не само вложеното, но и докара на собственика си сериозна печалба

Като го видели колко е окумуш, български предприемачи, живеещи в Лас Вегас, му предложили да участват в съвместно начинание с тях, като купи лиценз и нива за гледане на канабис. В Калифорния това не се брои за криминално деяние – да отглеждаш канабис за медицински нужди е разрешено още от 1996 г. Тогава местните власти се преборили със закона, след като бе доказано, че тревата е полезна за някои хора и облекчава страданията на болни от рак, СПИН, артрит, ставни проблеми и доста други заболявания. Но с бизнеса с марихуана не може да се занимава всеки и то безконтролно. За нива, на която си засял 5 000 стръка канабис например, плащаш лиценз на стойност 1 милион долара.


Благой не се замислил много и инвестирал необходимата сума, а българските му съдружници се заели с всичко останало – открили парцел с подходяща почва, наели агроном и фермери, както и търговци за пласиране на реколтата. Марихуаната се оказала буквално зелено злато и още след първата реколта всички участници в бизнес начинанието останали предоволни от печалбата.

Багата се прочу у нас след като по чудо оживя с прободна рана директно в сърцето. Кървавата касапница се разигра в столичната дискотека „Домби бар“, а ММА-боецът оцеля, макар лекарите в отначало да му даваха нулеви шансове.

После той поспа два месеца във „ВИП Брадър“, където продуцентите го вкараха за интрига бившето му гадже Златка Димитрова. Той обаче не се поддаде на свалките й, а взе за съпруга момичето, което бдеше в болницата до леглото му – Любина.

Наскоро тя го дари със син, а към днешна дата семейството живее в Лас Вегас./билайф/