Световноизвестният режисьор Роб Коен, направил „Бързи и яростни“ и „Трите хикса“, блокира полицията в Слънчев бряг. Причината е, че там се снима част от новия му филм. Работното заглавие на лентата е „Комбина“, съобщава „Телеграф“.МВР е дало разрешение на Коен и екипа му да снимат в РПУ-Слънчев бряг, като единият му вход е преправен, за да изглежда като щатски участък, видя на място екип на вестника. В главната женска роля пък зрителите ще видят актрисата Маги Грейс.

Площадка
Полицейското управление в Слънчев бряг се превърна в снимачна площадка в понеделник. Снимките там бяха до вторник, а след това до края на седмицата Коен ще снима на други места в курорта. От екипа на режисьора коментираха, че филмът се снима у нас от февруари, като основно сцените били в София. Освен Маги Грейс, която нашумя с ролята си на дъщеря на Лиъм Нийсън в „Твърде лично“, партньор й е Тоби Кебъл.

Трансформация
Специално за нуждите на „Комбина“ РПУ-Слънчев бряг бе трансформирано до неузнаваемост. Чрез специално изградени декори сградата бе префасонирана в американски полицейски департамент Гълфпорт. Снимките започнаха вчера в свирепа буря и под проливен дъжд, които бяха предизвикани със специални машини. Близо сто души са ангажирани с продукцията край морето. "Тук няма да се разиграват каскади и зрелищни стрелби. Просто снимаме част от действието, но повече не мога да кажа", заяви Иво Симеонов, който е част от организационния екип.

Въпреки че участниците положиха максимални усилия да не шумят около снимките, струпването на необичайно много техника предизвика интерес и любопитство.