Кралицата на попа Мадона беше удостоена с още една титла - Жена на годината на сп. "Билборд", съобщи Контактмюзик. Певицата ще получи почетното отличие за 2016 г. на 9 декември в Ню Йорк, когато ще се състои 11-ата годишна церемония за наградите Жени в музиката на сп. "Билборд", пише БТА.
"Мадона е сред малкото суперзвезди, чиито влияние и кариера излизат извън пределите на музиката. С творческото си виждане, с неуморното си новаторство и с отдадеността си към филантропски каузи тя е вдъхновение за стотици милиони хора по света, като същевременно бележи рекорд след рекорд в кариерата си", казва Джанис Мин, президент на "Холивуд рипортър/Билборд мидиа груп".



За Мадона по-голямата част от годината измина в концерти от турнето й "Rebel Heart", за което бяха продадени над 1 милион билета. Приходите от концертната обиколка на 58-годишната Кралица на попа надхвърлят 170 милиона долара.

С общи приходи от турнета, възлизащи на внушителните 1,31 милиарда долара, Мадона е най-касовият самостоятелен концертиращ изпълнител в историята на "Билборд".

С осем албума, оглавявали класацията на изданието, и с 21 албум в Топ 10, певицата е и първенец по продажби сред дамите в музиката. Мадона също така държи рекорда за най-много хитове в Топ 10 на чарта за сингли на "Билборд" - 38.