Плеймейтката Залтка Димитрова, която вече е в последния месец и се е издула като балон, реши да копира Мика Стоичкова и да организира бебешко парти по американски.

Тя умира от скука и всеки повод да се разтуши й е добре дошъл. Вдъхновена от Стоичковата щерка, плеймейтката разучи американските обичаи и повтори едно към едно тамошния ритуал.

Тя дори копира думите на Мика във Фейсбук и благодари на детето си, че е избрало тя да бъде негова майка.

Това е втора бременност за Златка, като първата завърши трагично и плодът се роди мъртъв. Сега обаче по всичко личи, че нещата ще минат по план. Бургазлийката няма търпение да й направят секцио и да извадят бебето.

Тя знае, че ще ражда момченце и отдавна е избрала името му. Ще го кръсти Миро – на любовника си Мирослав, който търпеливо стои до нея и издържа всичките й капризи.

В началото Златка искаше да даде на детето името на свекърва си, но възрастната жена я отряза и й обясни, че не съществува за нея и има една единствена снаха – майката на големия й внук, с която Миро още не е разведен.

Златка не се закахъри особено от този факт и събра приятели на парти да се повеселят.

На купона всичко бе решено в синьо: роклята на бъдещата майка, интериора, количката и дори тортата, посветена на бебето.

У нас такъв обичай няма, но Златка е космополитен човек, особено откакто изучи столиците в Европа. Тя намери и фирма, която прави такива партита по американски обичай и горещо й благодари. А после постна цялата фотосесия от тържеството във фейсбук, за да й се порадват всички и най-вече да се похвали.

Според плеймейтката, това е наслада, която всяка бъдеща майка трябва да си достави.

Орисниците затрупали с подаръци бъдещата родилка, а тя обеща още снимки от щастливото събитие за „нероден Петко“. Сякаш на някого му пука.