Едва ли някой подозира, че Жени Калканджиева не се е родила като красив лебед, а като грозно пате.

Най-успешната родна манекенка като малка не е имала нищо общо с моделския образ. Те не само, че е била доста пълничка, ами и краката й били криви! Дефект, който би обрекъл на провал мераците й да ходи по котешката пътечка. За щастие, майката на Жени е предприела навременни мерки и я завела на лекар, още когато е била на три години.


Калканджиева преживяла доста трудно процеса на корекция на дефекта си, защото бил съпроводен с много болка. Тя трябвало да слага специални шини, които да изправят краката й. Днес тя не иска и да си спомня за този момент от миналото, защото освен заради кривите си крака, тя е търпяла безброй подигравки и защото била пълна и грозновата.


Това най-вероятно амбицирало Жени да се докаже и е причината за сегашния й чепат характер. За нейна радост, пубертетът оказал повече от чудотворно влияние върху визията й, пише"Уикенд".


„Hямax никaквo caмoчyвcтвиe и мe тъпчexa нeпpecтaннo. Toвa бeлязa цялoтo ми дeтcтвo и дopи тийнeйджъpcкитe ми гoдини. Hямax мнoгo пpиятeлки, зa мъжe дa нe гoвopим. Живeex в кoшмap и блaгoдapя нa Бoг, чe мe тлacнa към кoнкypca „Mиc Бългapия“, кoйтo пpoмeни вcичкo зa мeн”, изповяда се Калканджиева.