Жана Бергендорф oтново стана черната овца на Къщата след тежкото обвинение, че нощем си прави сандвичи и така намалява запасите в хладилника и обрича другите на глад.

Както винаги и в този сезон Големият брат наказва съквартирантите с минимален бюджет за различни провинения, а в момента в хладилника на ВИП-аджиите се мяркат само боб, леща, картофи и хляб.

Това изостри отношенията вътре и вечната жертва Жана отново го отнесе по пълната процедура.

Вечер тя остава с Деси, Глория и Емануела да купонясват с оскъдните запаси от вино и уиски, а често си устройват и късни пиянски обилни вечери. Понякога си правят сандвичи, друг път палачинки и се гощават по петльово време. Останалите съквартиранти са разделили храната на равни количества да им стигне до края на седмицата и безумно се дразнят, ако някой хапне и залък вповече.

Този път Ирина Тенчева скочи на Жана! „Най-добрата майка“ избухна от яд, че ги няма продуктите и се нахвърли срещу най-безпомощната от четирите грешници – Жана. Тенчева не посмя да направи забележка на Деси, Емануела или Глория, затова се насочи към най-слабата и лабилна участничка Жана, която и без това всички са нарочили.

Ти се тъпчеш по цял ден и по цяла нощ, а ние да стоим гладни ли?- нападна я Тенчева.

Какво да правя, като ми се яде. Само една филийка си отрязах, изхленчи певицата.

„И вчера на обяд изяде повече от другите, и сутринта“, порица я Ирина. Като няма храна, няма да се тъпчеш! – сряза я в добавка тя.

Πpoдyĸтитe в тaзи ĸъщa ca зa вcичĸи и е eгoизъм и лoшoтия да лишаваш другите, за да нaтъпчeш coбcтвeния cи тъpбyx!

Жана изпадна в поредната нервна криза и се обля в сълзи. Тя не разбра какво лошо има да яде, като е гладна и обяви гладна стачка.

„След като не ми давате да ям и ми броите всяка хапка, няма да ви докосна хладилника“, изплака тя и се сви на кълбо в шезлонга на двора да си поплаче.

„Явно някога е изпитвала лишения в живота си“, коментира Жоро Торнев. Другите обаче го изгледаха на кръв и отказаха да я молят да дойде да обядва с тях. И целият този ВИП скандал – за една филия хляб…