От два месеца се тръби, че не кой да е, а самият Майк Тайсън ще дойде в България, за да влезе във ВИП Брадър.

Фенове тръпнеха да видят боксовата легенда, а продуцентите вдигнаха рейтинга си до небето. Само че като всичко медийно напоследък и Тайсън се оказа една голяма илюзия и лъжа.

Първо Ники Кънчев излъга, че боксьорът влиза в Къщата още миналия понеделник. Съобщи го в началото на живото предаване. Но боксовата легенда така и не се появи. А очакващите го с нетърпение зрители, си останаха само с чакането.

След седмица боксьорът все пак се появи в компанията на две красавици, даде бързо интервю на Кънчев и нахлу в Къщата в Нови хан, стряскайки съквартирантите. Там умело използва времето да рекламира енергийната напитка, на която е рекламно лице, изнесе един урок по история на България на строените около масата български играчи, смятайки ги вероятно за аборигени, изброи някои хаотични данни за траките, обяви България за „бивша Византия“ и отдели цели два часа да се покълчи на парти в Къщата.

Тайсън Рени
Умилени, участниците му изпяха „Една българска роза“ и се опитаха да го научат да играе Дунавското хоро. И въпреки тиражирания от продуцентите слух, че ще спи в специално построена за него „кралска спалня“ към Къщата, боксьорът просто си излезе, за да спи в неизвестне софийски хотел.

Рано-рано днес той цъфна при Виктор Николаев и Ани Цолова да даде интервю и отново да ни поучи на българска история.

Следобед Тайсън влезе в Къщата набързо участва в две мисии, повъртя се в хола и в двора, за да го запишат… и в четвъртък си отива! Записите обаче ще се излъчват цяла седмица, че и повече и така у обикновения зрител ще остане впечатлението, че Майк стои от сутрин до здрач вътре, затворен и изолиран от околния свят като другите съквартиранти.

тайсън хороСъщото се получи и с Парис Хилтън и Памела Андерсън.

Имала бол пари Нова телевизия – платила! Купила три дни от времето на боксьора и го развежда като панарджийска мечка от студио в студио. Даже му остави време да разгледа града и да се срещне с Федерацията ни по бокс. А после да се срещне с Кобрата и да се запознае с Андреа.

В други страни влезе ли световна звезда във Биг Брадър, си стои вътре. Няма випове, няма капризи, няма звезди…

Тук дори нашенските псевдо-звезди излизат през вечер за участия.

Ние ли трябва да плащаме на боксьора, че е благоволил да се появи в страната ни, или той – че си е направил реклама на напитките и е дошъл на аванта, дето се вика – за една уикенд разходка до екзотична балканска дестинация?!

Тази вечер той се мярна в продукцията и дори в традиционната игра караше състезателите да пият от неговата енергийна напитка и да я показват пред камерата.

Аман от звездомания и звездопоклонничество у нас! Аман от лъжи и машинации!
Но като няма друго, гледаме Майк и цъкаме с език пред телевизора.