Може би най-обичаната от всички нас мебел си остава диванът. Той е онова уютно местенце, на което се отпускаме след напрегнатия ден. Оформя зона за почивка и прави обзавеждането на дневната стилно и функционално. Съвременните разтегателни дивани се приспособяват лесно във всякакъв вид интериор и затова са толкова използвани в домовете, офисите, хотелите и заведенията.

Като цена те са евтини, но в същото време са изработени от качествени и устойчиви материали. От подобен артикул очакваме да има красив външен вид. Той също така трябва да бъде и достатъчно практичен, за да го използваме възможно най-рационално в ежедневието.

разтегателни дивани

Защо да изберем разтегателен модел

Меката мебел, снабдена с "функция сън", е най-добрият избор за всеки хол. Благодарение на този механизъм използваме артикула за почивка и спане. Дори да го разтягаме ежедневно това няма да го повреди, защото изработката му е изключително прецизна. Тапицираните разтегателни мебели могат да бъдат в най-различни размери и форми. Разнообразието ни дава шанс да открием модел с точните параметри за съответната стая.

Меката мебел се трансформира в легло невероятно лесно и винаги е добро решение, ако дойдат гости и ги поканим да нощуват. Инвестицията в надуваемо легло или походно е безсмислена, след като този елемент ще ни свърши много по-добра работа. Той е подходящ и за по-малки апартаменти в които стаите не достигат. Разтегателните дивани са достатъчно удобни, за да спим на тях дори и всяка вечер. Допълнително предимство е раклата под седалките. В нея могат да се подреждат различни вещи или завивки. Така не се налага да купуваме още шкафове.

Функционалните разтегателни дивани позволяват да направим интериора стилен и елегантен, без да претрупваме обстановката с излишни допълнителни мебели. Онлайн магазин Мебелмаг напомня внимателно да измерим пространството, където искаме да поставим артикула. Той трябва да се впише в обстановката и да не пречи на преминаването през хола.

Кои са основните видове

Меката мебел, която се трансформира в спалня, може да бъде с най-различен дизайн и форма. Многообразието ни осигурява богат избор и възможност да направим обстановката точно както си я представяме. Разтегателните механизми също са различни в зависимост от модела. Днес ще представим няколко практични варианта, които ще променят интериора на дома:

  • канапета – те са бюджетна мебел, която може да бъде открита в повечето студентски апартаменти или квартири под наем. Механизмът за разпъване при тях е тип клик-клак. Лесно се превръщат в място за сън, което е достатъчно комфортно предвид цената на артикула. Канапе винаги ще стои добре в детската или в гостната, за да осигурим допълнително място за сън при нужда;

  • двуместни прави дивани – класически артикули, които не заемат много място поради компактния си размер. Разпънати осигуряват търсеното пространство за сън. Такъв вид мека мебел може да се разположи на много места. Често ще срещнем двуместен диван в хотели, офиси и домове. Той е предпочитан заради удобството което предлага и възможността да се използва за сън и съхранение на вещи;

  • триместен модел – той е с по-големи габарити и съответно ще му е нужно малко повече място в стаята. За да изберем такъв вариант, трябва да разполагаме с голям и просторен хол. Разпънат изглежда като голяма и широка спалня, идеална за посрещане на гости;

  • ъглов диван – в последно време това е най-предпочитаният модел, защото е адаптивен и оползотворява пространството перфектно. Тук отново имаме разтегателен механизъм в комбинация с практична ракла.

Какъв разтегателен диван ще изберем зависи от личния ни вкус за дизайн и стил. Не трябва да пропускаме и характеристиките на помещението което декорираме. Тази полезна мека мебел ще промени атмосферата и ще ни създаде много комфорт.