Замъкът на Дракула ще приеме гости за нощувка на Хелуин, като това ще бъде първият път от 1948 г. насам, когато някой ще преспи в трансилванската крепост, съобщава Асошиейтед прес, цитиран от Дарик.

Двама души ще имат възможност да пренощуват в замъка Бран, както е истинското име на мястото, на 31 октомври благодарение на промоция на американската туристическа компания "Еър Би Ен Би". Гостите ще получат вечеря и вино, а след това ще бъдат настанени да спят в облицовани в червено кадифе ковчези, точно както правеше Дракула в романа на Брам Стокър.

Замъкът е известен заради връзката си с Влад Цепеш, реален владетел, който е живял там през 15 век и е имал зловещия навик да побива на кол своите жертви. Той е вдъхновил историята на Стокър за граф Дракула.

Компанията "Еър Би Ен Би" даде старт на надпреварата за избора на гостите. Кандидатите са призовани да използват "вампирското си остроумие" и да си представят какво биха казали награф Дракула, ако го срещнат.

Победителите ще пристигнат със самолет в Румъния и ще бъдат отведени до замъка, разположен в Карпатите.

Замъкът Бран е една от най-популярните туристически дестинации в Румъния, като над 630 000 туристи го посещават годишно. Домакин на събитието на "Еър Би Ен Би" е наследник на Брам Стокър - Дакр Стокър.

"Искам да го направя едновременно реалистично и да разкажа легендата в прекрасната страна, която роди всичко това", казва Стокър, който ще играе ролята на Джонатан Харкър, един от персонажите в романа.

Той казва, че "Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула" е начин "да бъде пресъздадена книгата, но и да се предложи на хората едно хубаво изживяване и добра порция страх".