Гордост и усмивки изпълни днес Атриума на Бургаския свободен университет, където на внушителна церемония бяха наградени децата – отличници, които донесоха слава за Бургас на престижни национални и международни състезания (СПИСЪК С ИМЕНАТА ИМ - ВИЖ ТУК). 365 ученици и отбори заслужиха признанието със своите постижения през изминалата година. На церемонията по връчване на отличията им в навечерието на празника на града – Никулден, присъстваха кметът Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, зам. кметът по образование Йорданка Ананиева, началникът на Регионално управление по образование Виолета Илиева, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова, много родители, преподаватели и приятели.

„Ние следим вашите успехи. Голяма част от вас, след като завършат училище, ще следват в различни университети по целия свят, а други – тук, в Бургас. Трябва да знаете, че когато сте учили в този град, сте били част от успехите на образованието в него. Вашите успехи са повод за нас да се гордеем, да се чувстваме част от съвременен и проспериращ град. За да си успешен, да си първи, трябва да отделиш от свободното си време, от това за игри, да се концентрираш в материята, в която се състезаваш. Благодарим на родителите, че ви подкрепят, на директорите и учителите, които се грижат за вас. Ние имаме поводи да се гордеем с нащшите деца“, каза кметът Димитър Николов.

Областният управител Вълчо Чолаков се обърна към децата с призива да се борят с всички сили, за да бъдат първи и да успяват. „Тези наши прекрасни деца с търпение, воля, любознателност и упоритост успяват, не само в града, областта, страната, а в Европа и света да завояюват първи места. Да си отличник дава малки привилегии, когато си малък, но бъдете упорити и уверени, че когато бъдеш отличник – това един ден ще ви се отблагодари и ще донесе сериозен резултат за вас.“, каза той.

Отличените са 365 ученици за индивидуалните им постижения през годината, както и 13 отбора в 13 направления - от 33 училища.