Бургаските деца ще имат възможност да се запознаят с християнските ценности и традиции, като посещават безплатно съботно-неделно училище към храмовете в града.

Инициативата е на Центъра за подкрепа на личностното развитие, Община Бургас, Сливенска митрополия и бургаското духовенство. Занятията ще започнат през октомври, като децата ще бъдат разпределени в групи според възрастта. Православното образование ще бъде безплатно за всички бургаски деца.

Предвидено е да има часове по приложни изкуства, в които учениците ще се занимават с моделиране, конструиране, лепене, апликация и ще се изготвят картички за всички християнски празници, коледна, великденска украса и др. В часовете по драматизация ще се подготвят кратки пиеси по религиозни текстове и ще се разучават стихове и православни песнопения.

Учениците ще придобият умения по писане на православни стихове, разкази и приказки и ще участват в Националните литературни конкурси за православна поезия и проза "Рождество на Спасителя" и "Христос возкресе - радост донесе". В часовете по английски език, преподавателите ще представят Библията на английски език. Започва и новата форма към храмовете - часове по пиано.

Родителите могат да запишат децата си на имейла на ЦПЛР: cplr_burgas@abv.bg или на адреса на центъра: ул. "Райна княгиня" 11.