Математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" и Немската гимназия "Гьоте" са двете училища, в които се влиза с най-висок бал тази година в Бургаска област. Информацията съобщава „Дарик”.
В ПМГ, например паралелката за отличниците е „Математика с английски език", където максималният бал е 36.00, а минимален 31.814. Другата желана специалност там е "Биология с английски език", за която се изисква максимален бал 35.375.
Гимназията с преподаване на немски език, със специалност „Немски език" приемът е за възможен за ученици с максимален бал е 35.680 и минимален 32.000. За сравнение преди две години отново двете елитни училища влязоха в съревнование за прием с най-висок бал, като за последно бяха „на кантар”. В крайна сметка тогава №1 стана Немската гимназия.


Минималният бал за прием в бившия строителен техникум , сега ПГ "Колю Фичето" - Бургас, за специалност „Парково строителство и озеленяване с немски език", като минималният бал е 21.412, а максималния - 25.534.
Днес всеки може да провери оценката си от изпитите на стрницата на РИО на МОН. От утре започва записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране.