Зам.- кметът Стойчев: Искаме да върнем всички млади хора, завършили в чужбина

Обновена на: 2013-10-09 13:45:41

Автор:
Още публикации на

1 снимки 1 снимки
5 коментари 5 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети
Красимир Стойчев, ученици, чуждбина, България


 „Една от основните задачи на Община Бургас е да върне всички студенти, завършили образованието си в чужбина, отново в нашия град“, каза зам.- кметът Красимир Стойчев по време на официалното откриване на международното изложение „Световно образование“.

За трета поредна година стотици ученици от региона ще получат безплатни консултации и лични срещи със западни кариерни консултанти. Новото тази година е, че за първи път в изложението вземат участие български университети – Бургаски свободен университет и Университет “Проф. д-р Асен Златаров“.

„Община Бургас търси да привлече чуждестранни инвеститори, които да допринесат за благоприятна икономическа атмосфера. Това е начин младите квалифицирани кадри да се върнат тук и да разгърнат потенциала си“ – добави още зам.- кметът Стойчев.

Предстои разработването на нова информационна система. В нея ще бъдат съхранявани данните за всеки един ученик. Това информационно досие ще дава възможност да се наблюдава както обучението на младежите, така и последвалото им развитие – стана ясно на образователния Форум.

Друга стъпка за привличане на младите кадри от чужбина ще бъде провеждането на работни семинари. Те ще бъдат на тема как и къде да се използват пълноценно подготвените специалисти.
Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

 Задължителните изследвания за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатории „Лина”

Задължителните изследвания за детска градина и ясла с отстъпка в лаборатории „Лина”

За улеснение на родителите с малки деца, от лаборатории „Лина” предлагат пълни и съкратени пакети с  изследвания, необходими  за постъпване в детска градина или ясла.  Според наредба на Министерството на здравеопазването те се представят  при прием в детското заведение  или след отсъствие над  два месеца.

От  18 август до 30 септември 2014г. във всички лаборатории  на „Лина” в  Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Айтос, Руен, Царево и Средец изследванията ще се правят на преференциални цени.


Къде ще прекарате отпуската си?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail