Зам.- кметът Стойчев: Искаме да върнем всички млади хора, завършили в чужбина

Обновена на: 2013-10-09 13:45:41

Автор:
Още публикации на

1 снимки 1 снимки
5 коментари 5 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети
Красимир Стойчев, ученици, чуждбина, България


 „Една от основните задачи на Община Бургас е да върне всички студенти, завършили образованието си в чужбина, отново в нашия град“, каза зам.- кметът Красимир Стойчев по време на официалното откриване на международното изложение „Световно образование“.

За трета поредна година стотици ученици от региона ще получат безплатни консултации и лични срещи със западни кариерни консултанти. Новото тази година е, че за първи път в изложението вземат участие български университети – Бургаски свободен университет и Университет “Проф. д-р Асен Златаров“.

„Община Бургас търси да привлече чуждестранни инвеститори, които да допринесат за благоприятна икономическа атмосфера. Това е начин младите квалифицирани кадри да се върнат тук и да разгърнат потенциала си“ – добави още зам.- кметът Стойчев.

Предстои разработването на нова информационна система. В нея ще бъдат съхранявани данните за всеки един ученик. Това информационно досие ще дава възможност да се наблюдава както обучението на младежите, така и последвалото им развитие – стана ясно на образователния Форум.

Друга стъпка за привличане на младите кадри от чужбина ще бъде провеждането на работни семинари. Те ще бъдат на тема как и къде да се използват пълноценно подготвените специалисти.
Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

Правят розариум, парк с миниатюри и зона за пикник в парк "Езеро

Правят розариум, парк с миниатюри и зона за пикник в парк "Езеро

Парк "Езеро" е естествено продължение на Морската градина. Община Бургас подготви мащабен проект за реконструкция на неговата територия с внасяне на разнообразни атрактивни функции, при наличието на съществуваща алейна мрежа и богато озеленяване. Концепцията на проекта е свързана със запазване компактността и целостта на територията чрез правилно балансиране на отделните площи, функции и активности. Предвижда се максимално запазване на наличната декоративна растителност, както и внасяне на нови видове. Изготвена е схема на всички видове движение в парка, като автомобилният достъп е сведен до най-необходими трасета и обекти за обслужване.


Одобрявате ли обединението на футболните отбори „Бургас” и „Нефтохимик”?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail