„Виждам и големи хора, 10-15 души събрани на беседки, по хижи или по къщите на “софра”! Не забравяйте, че ресторантите, кръчмите и кафенетата са затворени, за да няма натрупване на много хора на едно място!“, огорчено съобщи кметът на община Руен Исмаил Осман. Той е един от най-активните кметове в Бургаска област с предупреждения и обръщения в социалните мрежи към жителите на общината по време на извънредното положение с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Повечето от кметовете на малки общини се ограничаваха в публикуването на заповеди, а не с човешки обръщения към хората.

„Уважаеми жители до настоящия момент 15.03.2020г. 19:00 часа, официално няма заразени от COVID-19 на територията на община Руен и Бургаска област, бъдете внимателни, ограничете контактите си, не се събирайте на едно място много хора, спазвайте санитарно-хигиенните правила, може да има заразени,които все още нямат симптоми, но да заразят Вас, а Вие родителите си и т.н. Тези ограничения, които правителството налага са за Ваше добро, за доброто на Вашите родители, за доброто на Вашите баби и дядовци, които са най-уазвими от коронавирус COVID-19, взимайте ограниченията насериозно, става въпрос за тяхното, Вашето и нашето ФИЗИЧЕСКО оцеляване! Ограниченията са временни, икономическите загуби са поправими след това, но загубените човешки животи са непоправими!

Помогнете ни, помагайки ни Вие помагате на себе си, на родителите си, на бабите и дядовците си те са беззащитни пред COVID-19!

С общи усилия ще успеем!“, подчертава Исмаил Осман.