Преизбраха Николай Николов за председател на строителната камара в Бургас

Обновена на: 2006-04-27 13:07:00

Автор:
Още публикации на

1 снимки 1 снимки
0 коментари 0 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети


Съпротива срещу подготвените закони за строителството оказва сенчестият бизнес, обяви браншовата организация на бургаските строителни фирми

Инж. Николай Николов беше избран за председател на Областното представителство в Бургас на Българската строителна камара. Той спечели поста с мнозинство на проведеното отчетно-изборно събрание на браншовата организация.

Във форума участваха ръководителите на най-големите и утвърдени строителни фирми в Бургас и областта. Това е вторият тригодишен мандат на инж. Николов начело на строителната камара в Бургас.

Председателят на Областно представителство-Бургас на Българската строителна камара Николай Николов работи в сферата на строителството от 19 години насам. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство в София. Започва професионалната си кариера на строителен инженер в СМК-Бургас през 1987 г. От 1993 г. е в частния бизнес. Той е управител на “Билдникс”ЕООД.
От 12 години е член на строителната камара.

Ролята и авторитетът на строителната камара значително нарастват напоследък с развитието на строителния отрасъл и предстоящото приемане на закона за регистрация на строителните фирми.
Към настоящия момент в бургаското представителство на камарата членуват 59 строителни фирми от Бургас и областта, като само от началото на 2006 г. са приети 15 нови фирми, а през предходната година с решение на Областния съвет на камарата са изключени от организацията 6 нередовни фирми, отчете председателят на строителната камара в Бургас инж.Николов.

В събранието на камарата участваха също инж. Наталия Маркова, началник на отдел “Строителство” в община Бургас и инж. Емил Гигов, главен експерт в Българска строителна камара-София.
Строителната камара подпомага информационната дейност, обучението и контактите на строителните фирми с правителствени, браншови и бизнесорганизации в страната и чужбина.
Приемането на подготвения Закон за централния регистър на физическите и юридически лица, извършващи строителство и Законът за строителството са крайно необходими за въвеждане на ясни критерии и правила в бранша и това трябва да стане в най-скоро време.
Тези закони ще гарантират качество и контрол върху строителството.
Те са напълно приложими и няма да попречат на дейността на нито една професионална строителна фирма.
От въвеждането им се нуждаят както строителните фирми в България, така и държавата и цялото общество.
Съпротива срещу подготвените закони в строителството оказва сенчестият бизнес, който не плаща данъци и осигуровки.
Около тази позиция се обединиха в изказванията си всички членове на камарата в Бургас и областта.
На продължилото близо три часа отчетно-изборно събрание те избраха Областен и Контролен съвет на бургаското представителство на Българската строителна камара.
Подготвената от огранизаторите вечеря след работния форум на строителната камара беше дарена на децата от Дом “Ал. Георгиев Коджакафалията” в Бургас, съобщи секретарят на камарата инж. Таня Катърова.

Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

8 000 евро делят малката Анна-Мария от мечтата й да ходи отново

8 000 евро делят малката Анна-Мария от мечтата й да ходи отново

8 000 евро не достигат на малката Анна-Мария,  за да сбъдне мечтата си  да проходи отново. Семейството на 14-годишното момиче, което  страда от  злокачественото заболяване Сарком на Юинг,  успя да събере по-голямата част от средствата, необходими  за финалната част от лечението – присаждане на стволови клетки. Засега те разполагат  с 29 000 евро, а за операцията в клиника в Белгия са нужни общо 37 000 евро. Това е най-ниската оферта, която близките са получили за този вид операция от няколко лечебни заведения  в чужбина. В момента Анна-Мария е в ремисия и според изследванията основният тумор е изчезнал. Присаждането на стволови клетки обаче се налага, защото  въпреки това тя все още не може да движи краката си, заради първоначалната парализа, която туморът е предизвикал.  


Одобрявате ли обединението на футболните отбори „Бургас” и „Нефтохимик”?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail