Лекари от областната болница във Велико Търново са спасили 2-годишно дете, което е било зверски пребито. Малкият Мирослав Георгиев от Лясковец бил приет по спешност в отделението по Неврохиругия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” на 9 януари. Момченцето било с насиняване под очите и отток на лицето. На детето бил направен скенер на главата и се установило, че има хематом на мозъка, пише „Труд”.„На 13 януари малкият пациент беше опериран. От травмата ставаше ясно, че детето е бито. Майката и бащата твърдяха, че не знаят как се е получило нараняването. Бабата го придружаваше, докато беше в болницата и твърдеше, че Мирослав е бит от по-голямото си братче. То пък посягало, защото гледало какво прави баща им”, разказа лекуващият лекар д-р Петър Тодоров.

Неврохирургът допълни, че момченцето е изписано от здравното заведение на 20 януари и му е назначено домашно лечение. Медиците обаче са уведомили полицията и социалните служби за случая. Освен това сигнали до полицията били депозирани от Агенция за закрила на детето и от бащата, който пък твърдял, че майката е виновна, защото не опазила сина им.

„Образувано е досъдебно производство. Не е имало очевидци на нараняването. Заради това е разпоредена съдебно-медицинска експертиза и се правят разпити на близките на пострадалото дете. Засега разследването е срещу неизвестен извършител”, информираха от Районната прокуратура в Горна Оряховица, под чието наблюдение е проверката.

Междувременно социалните служби са иззели от семейството пострадалото дете и то е под закрила.