Опасно ниските температури ще продължат и в началото на следващата седмица. За понеделник е обявен жълт предупредителен код за 7 области. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

В тези области ще бъде студено с минимални температури между минус 19 и минус 15 градуса. Дневните температури също ще останат отрицателни, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на интернет сайта си.

За останалата част от страната не са обявени опасни метеорологични явления.

Според прогнозата за времето през нощта над западните райони облачността ще е незначителна, а в низините и котловините - мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над източната половина от страната ще бъде предимно облачно.

Утре през деня на места в Югозападна България и в планинските райони ще е предимно слънчево. Над останалите райони ще се задържи с ниска слоеста облачност. Облачността ще се увеличи по-късно през деня.

Като цяло минималните температури ще са между минус 7 и минус 12, на места до минус 19. Между минус 4 и 1 градуса ще са максималните температури. Синоптиците предупреждават, че на места с по-трайни мъгли ще останат и по-ниски.

За София минималните ще са минус 11, а максималните - минус 4.