Днес откриваме пречиствателна станция, това което десетилетия наред хората в Приморско и Китен са искали. Това е за бизнеса, туристите и инвеститорите. За изборите - след два месеца ще види

Това заяви кратко в Приморско премиерът в оставка Бойко Борисов, който присъства на подписването на договора за финансиране модернизацията на пречиствателната станция. Той беше подписан между министъра на околната среда Ивелина Василева и кмета на Приморско Димитър Германов, както вече съобщихме.

„Трябваше да извървим дълъг път, за да стигнем до този момент - да подпишем договора. Положихме много усилия с помощта на държавните институции, под зоркото око на МОСВ, всичко това нямаше да се случи, ако средствата не бяха осигурени от управляващите. Имайки опита, аз съм сигурен, че това, което е заложено като параметкри, ще бъде направено така, че проектът ще изпълни своите ангажименти, а именно да запазим природата на Приморско чиста, а туристическият продукт - по-качествен, така че да бъдем желана дестинация“, каза кметът Димитър Германов.

„Негативната реклама до скоро показваше мръсотията на Черно море. Вече водата ще влиза в морето чиста. Хората ще влизат, ще се къпят, децата ще си играят и ще са здрави. Това е повече здраве, чист въздух.“, заяви Борисов.