Санирането е най-контролираното строителство – възрастните хора, домакините мъжете като се приберат вечер, веднага виждат какво са свършили майсторите. Те са под постоянен контрол от жителите. Какво в парламента не им харесва санирането? Това каза премиерът Бойко Борисов пред жители на един от санираните блокове в Айтос, с които той се срещна днес. „На мен затова парите не ми се свидят, защото отиват директно при хората. Не знам никого от коя партия е“, каза още Борисов. Хората пък му заявиха, че са доволни и че дори без отопление в жилищата им – температурата е поне 18 градуса. „Никой не вярва каква разлика има“, каза ентусиазирано местна жителка. Съседите й се оплакаха, че продължават да чуват заплахи, че данъкът им ще се увеличи, че таваните им ще протекат. „Такива лъжци са това“, отсече Борисов. Той заяви, че за него най-важното е хората да са доволни. „Няма да си взема блока за мен“, допълни той.

Хората от блока на ул. „Хаджи Димитър“ обаче поискаха най-после да бъде решен въпроса със собствеността на казармата, която се намира срещу прозорците им. „Тя е необитаема, преписките са готови, пратили сме ги, но военния министър не ни я дава“, каза кметът Васил Едрев. Борисов изрази готовност тя да бъде прехвърлена.

Бойко Борисов днес беше в Айтос за подписването на договор за финансиране на изграждането на пречиствателна станция. Той беше подписан между министърът на околната среда Ивелина Василева и кмета Васил Едрев.

„С пречиствателната станция ще обезпечим чистота на Черно море. Проектът е на стойност 19 млн. лева, от които 14 млн. лева - безвъзмездно финансиране. Това е не само са здравето на хората, но и за бизнеса и туристите. Преди имаше репортажи за мръсните плажове, какви болести може да се пренесат, сега може спокойно хората да идват тук. В Бургаска област имаме шест пречиствателни станции. Обхваното е цялото Южно Черноморие. Всички следят чистотата на Черно море, хората искат децата да растат здрави.“, каза Борисов.