Убиецът на 15-годишната Симона Великова от Сливен Димитър Иванов е заплашил със смърт приятеля й Красимир Митков, който опита да я защити, но бе намушкан от Иванов по време на кървавата драма на 5 ноември 2015 г., пише 24 часа.

"Трябваше да те довърша" и "Ще те заколя" са репликите, които Димитър отправил към Митков, докато двамата се разминавали по един от коридорите на бургаския затвор. От известно време Иванов и Митков живеят под един покрив - този на бургаския затвор. След съкратен процес за убийството на ученичката 28-годишният Димитър Иванов бе осъден на 30 г. лишаване от свобода и приведен в бургаския затвор. Междувременно Красимир Митков, който е криминално проявен, е арестуван за взломяване на магазин в Сливен и също е доведен в затвора в Бургас до приключване на разследването срещу него.

24 часа получи сигнал , че при едно от засичанията си на територията на затвора, двамата мъже са имали физически сблъсък, а Димитър е отправял закани за убийство към Митков. Запитване до правосъдното министерство установи, че по случая е била назначена проверка. Тя е установила, че между Иванов и Митков е имало вербален конфликт, който обаче не е прераснал във физически.

"В момента се правят постъпки едно от лицата да бъде преместено", казаха от пресцентъра на правосъдното министерство. Според запознати с установените норми в местата за лишаване от свобода, съжителство между лица, имащи подобни отношения помежду си, е абсолютно недопустимо.