Около 30 души продължават да са в неизвестност в италианските Апенини. По-рано планинския хотел, в който те са се намирали, бе връхлетян от мощна лавина, която изцяло е затрупала сградата.Засега е известно само за двама оцелели. Те са гости на хотела, които по чиста случайност са напуснали хотела, преди той да бъде затрупан от снега. В момента на лавината, те били до автомобила си, за да вземат някакви вещи. Единият е силно премръзнал. Съпругата му и двете му деца се намират в хотела.

Спасителните работи в Апенините продължават. В операцията бе задействана и авиация. Появиха се и първите кадри, заснети от хеликоптер. Съдейки по тях, малкият хотел е разположен насред гора. Да се видят контурите на сградата, погребана под лавината, е доста трудно.

Пътищата са изцяло затрупани от снега. Тежка техника се намира на около километър от хотела. Разчистването се прави на ръка. По думите на управителя на провинция Пескара, от мощта на удара сградата се е изместила с цели 10 метра.

Спасителите все пак са успеят да разчистят и да проникнат в сградата. Срутени са покривът и три от четирите етажа на сградата. Коридорите са блокирани от сняг. "Кучетата не усещат нищо", призна пред медиите един от тях. Вече бяха извадени първите три тела. Прави се опит да бъдат индентифицирани 22 гости на "Риджопиано".

Хората са били в готовност за евакуация, разкри един от оцелелите, след като е бил получен сигнал за наближаващата стихия. Тя обаче е дошла по-бързо от очакваното. Късметлията успял да се измъкне от сградата-убиец и да се скрие зад кола на паркинга.

По медиите се появиха и част от последните съобщения на пострадалите, които са се обяснили в любов на близките си и роднините.

Източник: НТВ ру

Превод и редакция: БЛИЦ
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YEhqSv6P7Ik" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>