Момченце на 6 години с измръзване на краката е прието за лечение в хирургията на болницата във Велико Търново.

Детето, което се отглежда в приемно семейство в село Долна Липница, била доведено в Спешното отделение от майката, която се грижи за още едно приемно дете-момиченце на 4 години. „То е изведено от дома и ще бъде настанено при друго приемно семейство, докато не се уверим, че при досегашните приемни родители няма никакъв риск”, обясни шефката на Дирекцията по социално подпомагане във Велико Търново Мая Пешева.

Пред лекарите приемната майка на момченцето обяснила, че от предния ден забелязала, че пръстите на крачетата му са потъмнели, а спешните медици констатирали измръзването.
По крайниците имало некротични участъци и все още не е отминала опасността от ампутация на някои от пръстчетата на детето, съобщава "24 часа".

От болницата веднага са сигнализирали Дирекцията за социално подпомагане в Търново и отдел "Закрила на детето".

Още снощи детето е посетено в болницата от екип социални работници. Това семейство е утвърдено за приемна грижа според всички правила и принципи.
Пред социалните приемната майка казала, че момченцето известно време е било навън на снега. Правят се анкети със съседи и близки, за да се установи как са отглеждани децата.

Има съмнения, че измръзналото дете може да има здравословен проблем - съдов или психичен, който трябва да се изследва в здравното заведение.