Седем българи са включени във втората поредна селекция на Forbes "30 под 30" за цяла Европа. Селекцията представя 300 от най-ярките млади предприемачи, новатори и носители на промяната. В България списание Forbes ежегодно отличава най-големите таланти в страната от 2013 г. насам, пише Стандарт.Родните ни таланти, отличени на европейско ниво, в тазгодишното издание са:

Александър Найденов – 26 г., категория „Социално предприемачество" Александър е съосновател на PaperHive – онлайн платформа, която улеснява сътрудничеството между изследователите и работата им върху научни текстове.

Емилиян Кадийски – 29 г., Илиян Димов – 29 г., Теодор Костадинов – 23 г., категория „Социално предприемачество"
Емилиян, Илиян и Теодор са създатели на Враца софтуер общество. Чрез проекта си момчетата се борят за създаване на ИТ-общество във Враца чрез безплатна 9-месечна обучителна програма и различни събития. Теодор е от лицата на българската селекция "30 под 30" за 2016 г.

Константин Рангелов – 25 г., категория „Индустрия"
Константин е съосновател на Dronamics, която разработва автоматизирани въздушни дронове за пренос на товари. Константин е част и от българската селекция "30 под 30" за 2016 г.

Макс Пирски – 27 г., категория „Изкуство"
Макс е графичен дизайнер. Работил е по проекти на компании като Nike, American Greetings и Cirrus Owners & Pilots Association.

Роси Митова – 29 г., категория „Социално предприемачество"
Роси е създател на Farmhopping – онлайн платформа за продажба на продукти от малки български ферми до крайни клиенти. Tя беше част от българската селекция "30 под 30" през 2014 г.

„Щастливи сме да виждаме все повече български имена в тази селекция. Част от тях вече са били отличени в българската селекция, но има и нови такива, което значи, че България вече е в полезрението на международната ни редакция. Това се дължи на отличните постижения на тези млади и способни наши сънародници, които ни правят горди", коментира главният редактор на Forbes България Йордан Матеев.

В тазгодишното издание на селекцията редом до българските имена се открояват и световно известни личности като актьорът Дев Пател, познат от „Беднякът Милионер"; футболистите Гарет Бейл и Луис Суарес; фигуристката Евгения Медведева; един от най-разпознаваемите ММА бойци Конър Макгрегър; певицата Емели Санде и други.

Селекцията "30 под 30" се съставя от експертно жури и обхваща 10 категории – медии, индустрия, политика, традиционна и електронна търговия, изкуство, развлекателна индустрия, социално предприемачество, наука и здравеопазване, технологии и финанси.