До края на седмицата се очакват резултати от проверката за продажба на близалки с реклама на марихуана, каза Славейка Николова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) в Бургас, във връзка със случая, при който деца си закупиха близалки с реклама на марихуана от търговски обект в центъра на Бургас.

„В проверката са включени всички институции, имащи отношение по случая – Областна дирекция „Безопасност на храните“, Регионалната здравна инспекция, ОД МВР-Бургас. На по-следващ етап ще се включи и Комисията за защита на потребителите. От тук нататък очаквам резултатите от проверката, за да можем да ги обобщим и да излезем със становище ако близалките съдържат активната съставка“, посочи Николова.

Дотогава се очаква развитие на работата на ОД МВР и ОД БАБХ. Ако няма наличие на активната съставка, ще бъдат предприети стъпки за наказание по чл. 70 от Закона за контрол на наркотичните вещества и техните прекурсори, който засяга пряка и непряка реклама на всякакъв вид наркотични вещества“, отбеляза Славейка Николова./Фокус