Седем са причините, поради които да пазарувате дрехи втора употреба. Ще се убедите, че няма нищо лошо в това да носите добре запазени или необличани дрехи, а промяната, която ще провокирате с тази практика, ще се отрази положително върху бъдещето Ви, пише Ремикс.

img_5301

1. Дрехите втора употреба са по-достъпни като цена

Дрехите втора употреба, които се предлагат в магазините, дори на скъпи марки, струват в пъти по-малко, отколкото чисто новите, които можете да откриете в близкия мол. Това категорично означава, че можете да спестите пари и да ги вложите в нещо друго – например в подарък за близък човек, който скоро има рожден ден, в така желаното пътуване или пък в предстоящ концерт на любимата Ви група.

2. Магазините за дрехи втора употреба често предлагат игри и намаления, това стимулира приключенския дух

Традиционно цените на second hand дрехите падат , често има допълнителни промоции, игри и намаления, а жените обичат да пазаруват и да откриват точно това, от което се нуждаят. Пазаруването за тях е емоция, развлечение и терапия. Този тип магазини предлагат уникални артикули. Това превръща откриването на точната дреха срещу приемлива цена в своеобразно приключение, което зарежда с настроение и хъс.

img_8629

3. Лесно се разпознава качеството

Разглеждането на магазини с дрехи втора употреба позволява да оцените качеството на артикулите и да изградите ясна представа какво можете да откриете.

4. Пазаруването на дрехи втора употреба е екосъобразно

Купуването на употребявани дрехи съкращава производствените разходи и елиминира безсмисленото им трупане на сметището. Редовно изхвърляме купища дрехи, а те отиват в кофата, което ги прави негодни за употреба. Съветваме винаги да търсите хора, които са в нужда, и да им предложите своите запазени дрехи. Така не само проявявате човещина, но и влияете положително върху изчерпаемите ресурси. В България отскоро се появяват опции да дарите своите дрехи или да ги продадете онлайн.

dsc_8754

5. Това е едно ново общество

Клиентите на магазините за дрехи втора употреба създават общност, която се обединява около общи ценности. Част от хората в нея пазаруват, защото цената е достъпна, а дрехите са качествени. Други търсят уникални артикули, които в наши дни трудно биха намерили в обичайните магазини за дрехи. Трети се вълнуват от модата и обичат да търсят ретро модели. Четвърти оценяват изобилието от блузи, панталони, поли, рокли, палта и др. и редовно следят намаленията.

6. Уникалните находки

Това е факт. В този тип магазини можете да откриете страхотни попадения на дизайнери от световна величина или дреха от предишна колекция на любимата Ви марка, която не можете да намерите другаде. Така ще можете да запълните изгодно гардероба си със стилни дрехи. Да не забравяме и факта, че second hand магазините рядко имат повече от един размер, цвят и бройка от една и съща дреха, което означава, че всеки продукт е уникален и може да изградите свой индивидуален стил.