Обстановката в област Бургас остава усложнена. По-голямата част от републиканските и обшински пътища остават затворени поради силни снегонавявания и ниска видимост. По думите на директора на ОПУ Бургас инж. Митко Порязов, който през изминалата нощ е следил на терен работата на снегопочистващите фирми, в най-критичните участъци видимостта е била ограничена до 2м, а поривите на вятъра са достигали 100 км/час.

От Пътното в Бургас информират, че отворени за движение са пътните отсечки Бургас-Малко Търново, Бургас - Царево, Бургас-Средец-Елхово, но с ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т.

154 машини на снегопочистващите фирми чистиха пътищата от репубиканската мрежа тази нощ. 2860,00 тона пясък, 1079,00 тона луга,1850,00 тона сол и 21,15 тона калциев двухлорид са използвани само през вчерашния ден.

По последна информация на ЕВН 42 са населените места в региона, частично или цялостно останали без електричество. Авариите са предимно в общините Созопол, Приморско, Камено, Средец, Поморие, Бургас. Всички налични екипи на дружеството работят за отстраняване на проблемите с електрозахранването, но метерологичните условия, и на места трудния достъп, усложняват работата на техниците.

Въпреки многократните апели на институциите, много хора са предприели пътувания, което е довело до закъсване на автомобилите и искания за евакуация. Над 17 са сигналите за бедстващи хора на територията на област Бургас постъпили през нощта на телефон 112, на всички тях е реагирано незабавно.

Екипи на пожарната, областно пътно управление или съответните общини са евакуирали над 54 души.

Към настоящия момент няма сигнали за бедстващи хора или такива, които се нуждаят от медицинска помощ.

С МТЛБ се извозва родилка от село Вресово, Руен към болнично заведение в Бургас, е последната информация от спешния телефон.

Пристанището в града остава затворено, Летище Бургас приема полети. От БДЖ не съобщават за аварирали влакове, движението се извършва по направление, възможни са закъснения.

Очакванията на институциите са вятърът да утихне, а пътищата да бъдат отваряни поетапно. От администрацията на областния управител Вълчо Чолаков отправят повторен апел към всички граждани, да не предприемат пътувания до нормализиране на обстановката.