В Бургаска област са затворени пътищата АМ "Тракия", Айтоски, Ришки, Дюленски проходи, пътят Бургас- Варна, пътят Бургас- Петолъчката, Бургас-Каблешково-Ахелой. Отворени за движение при зимни условия са пътищата Бургас-Малко Търново, Бургас-Созопол-Царево, Бургас-Средец-Елхово-Ямбол. Това са данните от Областна управа-Бургас.

До 12 часа на телефон 112 са регистрирани два сигнала за бедстващи хора. Семейство с бебе на шест месеца закъсва с лекия си автомобил в района на село Детелина, Карнобат, както БургасИНФО вече съобщи.

Вторият случай е за закъсала маршрутка, в която пътува болен човек, в района на село Кръстина, Камено. И по двата случая е реагирано незабавно и няма опасност за живота и здравето на подалите сигналите. В момента няма бедстващи хора.

По информация на ЕВН обстановката в областта е сравнително спокойна, няма регистрирани тежки аварии. 20 са екипите в Бургаско, които реагират на сигнали. Междувременно специалисти от Военноморска база Бургас проведоха повторна операция по осигуряване нормалното вливане на река Велека в Черно море. Към настоящия момент няма опасност пътят свързващ Резово и Синеморец с Царево да бъда наводнен.