Бургазлии и гости на града ще празнуват заедно в новогодишната нощ на открито. Големият празничен концерт, с който Община Бургас ще зарадва своите жители, е с начало 22.30 часа, а сцената ще бъде разположена по традиция на площад "Тройката", в непосредствена близост до коледните къщички.

За доброто настроение в последната вечер на 2016-та и първите часове от новата 2017-та година ще се погрижат магнетичната Дивна и завладяващите сетове на DJ Double D.

Точно в полунощ небето над Бургас ще бъде озарено от новогодишна заря, а музикантите и танцьорите от Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" ще забавляват зрителите в първите минути на 2017-та година.

Водещ на новогодишното шоу ще бъде обичаният от всички бургазлии актьор Стоян Памуков, а това е гаранция за весел и незабравим празник. Неговите скечове допълнително ще покачат градуса на настроението на площада в нощта на 31-ви декември срещу 1-ви януари.

Всички бургазлии, които изберат да посрещнат Нова година под открито небе на пл. "Тройката", ще се почерпят по традиция с вино и новогодишна баница.