Община Бургас разкри нови автобусни спирки на бул. "Сан Стефано" N: 80 и N: 121, между ул. "Оборище" и ул. "Странджа". Те обслужват движението в двете посоки по булеварда. Спирките бяха поставени по сигнал от учениците от Айтос и Руен, които учат в ПМГ и Френската гимназия и техните родители. С поставянето на новите спирки пътя на учениците е съкратен значително, като се избягва и пресичането на няколко от най-натоварените кръстовища и светофари при зимни условия в тъмната част на денонощието.

„Спирките са удобни, сега вече е друго, много по-бързо стигам до училище. Добре ще е само и на тях да бъдат описани маршрутите на автобусите, които спират тук, както и да са по-забележими, но след като ги направиха толкова бързо, съм сигурна, че и това ще стане скоро“, коментират ученици от ПМГ.

От днес 8 декември новите автобусни спирка обслужват междуселищните маршрути от областна транспортна схема по направленията Айтос, Камено и Карнобат, както и по общинската транспортна схема с направления кв. "Банево", кв. "Рудник", с. Изворище и с. Драганово.