С тържество училището в Приморско СУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза празника си – 107-годишнината от рождението на своя патрон. Възпитаниците на учебното заведение поднесоха подготвена от тях интересна познавателна програма.

Празненството се проведе в салона на читалището, а залата се оказа тясна да побере всички присъстващи. На патронния празник бяха дошли кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, зам.-кметът Захарина Неделчева и председателят на Общински съвет Златина Тюлиева. В тържеството се включиха бивши и настоящи учители на СУ „Н. Вапцаров“, както и ученици, родители и гости на морския град.

Приветствени слова, произнесени от директора Марияна Казларова и кмета д-р Германов поставиха началото на празничната програма. Децата от вокална група „Морски звездички“ подгряха публиката и предизвикаха бурни аплодисменти. Рецитали от стихосбирката „Моторни песни“ също бяха част от програмата, която бяха подготвили децата. На сцената на читалището по артистичен начин бяха пресъздадени моменти от живота на големия български поет. Децата изиграха и поемата „Песен за човека“, която показва вярата на Вапцаров в духовната еволюция на човека, надеждата му за по – добър и смислен живот и любовта му към всички хора.

Бяха отличени и учениците, представили се блестящо в конкурса за есе „Вяра и безверие“. С грамоти, връчени лично от директора на училището бяха наградени талантливите Момчил Димитров от VIII клас, Стефани Железчева и Иван Руменов от XII клас.

Финалните щрихи на патронния празник на СУ „Н. Вапцаров“ поставиха атрактивните изпълнения на танцьори от ДТС „Приморско“.